Beauty News,  Biotherm

BIOTHERM slavi 60 godina

 BIOTHERM slavi 60 godina

Od 1952. do 2012. –  60 godina stručnosti i iskustva u biologiji kože

S ponosom Vam danas objavljujemo da brand Biotherm u 2012. godini puše šezdeset svjećica na svojoj rođendanskoj torti i slavi šezdeset godina stručnosti i iskustva u biologiji kože.

Počeli su kao nepoznata tvrtka posvećena proizvodima za njegu kože baziranim na regenerativnim svojstvima planktona iz termalnih izvora Molitg-Les-Bains, a danas su članovi najveće kozmetičke grupe na svijetu i jedan od omiljenih beauty brandova.

Za proslavu 60. godišnjice 2012. godine Biotherm predstavlja novu platformu plave biotehnologije pod nazivom Ljepota iz dubina, posvećenu dobivanju molekula nove generacije iz vodenih ekosustava pomoću najmodernijihodrživih metoda biotehnološkog inženjeringa.

 

50-te / Molitg-Les-Bains

Dr. Jullien upoznaje mladu kozmetičarku Jeanine Marissal i njezina supruga Georgesa Marissala. Postaju svjesni golemog potencijala koji se krije u termalnom planktonu kao ključnom sastojku za njegu kože i tako se rađa Biotherm.

„Bila je to prekretnica kada je riječ o percepciji kože – više nije smatrana pukom ovojnicom ili fasadom koja zahtijeva održavanje, već složenim organom sa specifičnim potrebama.“ – Jeanine Marissal

Osobno formulirajući i testirajući svaki proizvod, Jeanine Marissal razvija trio proizvoda: La Crème Triple Usage (krema 3 u 1) – za ispunjenje esencijalnih potreba kože u pogledu čišćenja, zaštite i hidratacije, zatim Biotherm Cure – zaštitnu, hidratantnu kremu za ruke.

Marissali donose odluku da će prodavati svoje nove kreme prvenstveno u ljekarnama, a ne u parfumerijama i robnim kućama. Godine 1957. Marissali prijavljuju patent za „postupak stabilizacije termo-mineralnih planktonskih spojeva“

60-te / Tehnološkoj inovativnosti

„Naše ideje nikada ne dolaze iz laboratorija, već od korisnika, odnosno kupaca naših proizvoda“. 

Prva krema za zaštitu od sunca – La Crème Solaire, s krilaticom „Biotherm za prekrasan i dugotrajan preplanuli ten u trenu” nastala je 1961. godine, prva anticelulitna krema – Biotherm A-R, s ekstraktom autohtonih biljaka iz Burme uslijedila je 1964. godine, a prva krema beauty industrije namijenjena učvršćivanju grudi – Bio-Buste Suractive, puštena je u prodaju 1968. godine.

 

70-te / spoj intuicije i savoir-faire

Godine 1970. L’Oréal kupuje Biotherm. Tijekom sljedećih 20 godina Biothermovi su proizvodi pod L’Oréalovim vodstvom pušteni u prodaju u 27 zemalja, najprije u Europi, a potom i dalje, primjerice u SAD (1985.) i Japan (1987.), s modelom prodaje ‘od vrata do vrata’ putem lokalnih partnera iz kozmetičke industrije.

„L’Oréalova svojstvena filozofija donosi humanu komponentu zbog koje je naša suradnja od početka bila neupitna“. – Jeanine Marissal

Revolucionarni proizvod: „Dobijte ten, a ne bore“

Godine 1972., Biotherm razvija prvi proizvod na svijetu za zaštitu od sunca koji sprječava nastanak bora. Iste godine nastaje i Lait Corporel, hidratantno mlijeko za tijelo, koje postaje kultni proizvod.

Godine 1975., prva klinički testirana krema za mršavljenje – Crème Amincissante – donosi vidni učinak u borbi protiv celulita nakon samo 2 mjeseca korištenja. Zahvaljujući njezinom uspjehu, Biothermova linija za njegu tijela 1975. godine postaje br. 1, s prometom od 27 milijuna franaka ostvarenim temeljem prodaje proizvoda od kojih je 13 bilo namijenjeno njezi lica, 6 njezi tijela te 5 zaštiti od sunca.

80-te / Muška njega

Godine 1985. Biotherm postaje prvi beauty brandkoji je kreirao liniju premium proizvoda za njegu kože muškaraca, srušivši mnoge tabue vezane uz njegu kože muškaraca. Njegov je slogan glasio: „Smatrate li zanemarivanje kože muževnim?”.

Biotherm je postao prvi brand unutar L’Orealove grupe društava na čijem je čelu žena. Godine 1981., Biotherm je za svoju prvu službenu glasnogovornicu angažirao top model Mariu Hanson, dok se 1985. godine brandu pridružuje Elle ‘the Body’ Macpherson, te se fokus uvelike usmjerava na proizvode za njegu tijela.

Biotherm je 1985. godine otvorio terme s morskom vodom – Centre De Thalasso-Esthétique, u chic ljetovalištu Deauvilleu (Francuska). Iste godine, Biothermova krema protiv bora Spécial Rides s klinički dokazanom učinkovitošću te patentom zaštićena formula za mršavljenje – Amincissant 15 jours najavljuju inovativne tretmane namijenjene rješavanju specifičnih problema. Godine 1987. lansiran je Biotherm Biologics – prva linija beauty proizvoda s tri različite formule, namijenjena ženama u dobi od 30, 40 i 50 godina.

90-te / Prvi linije za izbljeljivanje

tim Biothermovih biologa pod vodstvom Auberta 1991. je godine uspio dobiti ekstrakt čistog termalnog planktona, odnosno njegov najaktivniji dio. Proizvodnja započinje uzgojem Vitreoscille filiformis u sklopu patentiranog postupka. Nakon otvaranja Biotehnološkog centra u Toursu (Francuska) 1994. godine, uzgoj termalnog planktona preuzima specijalizirani odjel za proizvodnju mikroorganizama koji djeluje u sklopu Centra.

Najprodavaniji moisturizer Aquasource kreiran je 1998. godine. Prvi miris s njegujućim svojstvima – Eau Vitaminée – kreiran je 1997. godine. Prva linija za izbjeljivanje, odnosno depigmentaciju – White Detox, razvijena za azijsko tržište, puštena je u prodaju 1999. godine.

Pod vodstvom Jean-Paul Agona, budućeg glavnog izvršnog direktora L’Oréala koji je od 1990. do 1994. godine bio glavni direktor Biotherma, ovaj je brand svojim jednostavnim, prirodnim i djelotvornim proizvodima stekao međunarodni ugled.

 

2000-te / Pomicanje granica u njezi kože

Prva linija moisturizera protiv znakova umora – Skin.Ergetic – simbolizira novu generaciju fresh kozmetike. Skin Vivo, prvi reverzibilni anti-aging proizvod za njegu kože, sadrži rekordnu dozu ekstrakta čistog termalnog planktona koji stimulira MnSOD, te Reverserol SV, ekstrakt lista biljke Senna alata, koji ima sposobnost in vitropomlađivanja kože štiteći DNK.

Godine 2009., Biotherm surađuje s francuskim proizvođačem automobila Renaultom na izradi prototipa prvog spa automobila. Nazvan ZOE Z.E. (Zero Emissions; u prijevodu: nula emisija), ovaj je električni automobil opremljen raspršivačem mirisa koje je kreirao Biotherm.

2010 do danas

Za proslavu 60. godišnjice 2012. godine Biotherm predstavlja novu platformu plave biotehnologije pod nazivom Ljepota iz dubina, posvećenu dobivanju molekula nove generacije iz vodenih ekosustava pomoću najmodernijih održivih metoda biotehnološkog inženjeringa. Odjel za proizvodnju mikroorganizama u sklopu našeg Biotehnološkog centra u Toursu (Francuska) surađuje s vodećim znanstvenicima i dobavljačima sirovina u svrhu proučavanja, izoliranja i uzgoja spomenutih morskih i slatkovodnih mikroorganizama, mikro i makro algi. Korištenjem na taj način dobivenih ekstrakata kreiramo visokoučinkovite i inovativne proizvode namijenjene njezi kože, te stvaramo inspiraciju za teksture i mirise koji jednostavno nemaju konkurencije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.